Set van 3 Corokia Maori Silver

59.95

De Corokia Maori Silver Leaf wordt ook wel Corokia Cotoneaster genoemd. De meest makkelijke bijnaam voor de plant is “Zigzakstruik.” De plant heeft deze bijnaam te danken aan zijn warrige, zigzaggende groei. Oorspronkelijk komt de Corokia Maori Silver Leaf uit Nieuw-Zeeland waar deze van nature bescherming bood tegen de plantenetende Moa’s – grote, uitgestorven loopvogels die op het eiland woonden. De Moa’s bestaan ondertussen niet meer, waardoor de Zigzagstruik nu als decoratie wordt gebruikt. De Corokia Cotoneaster is een stijlvolle verschijning vanwege zijn groene en zilveren, lederachtige blaadjes. De plant kan bloeien met geurende gele bloemetjes. Na de bloei verschijnen er roodoranje vruchten. Wat de Zigzagstruik verder zo leuk maakt, is dat deze als kamerplant kan worden neergezet maar ook in de tuin kan worden geplaatst. Een bijzondere, veelzijdige plant dus!

Beschrijving

De Corokia Maori Silver Leaf is een langzaam groeiende plant. Hierdoor is snoeien niet nodig. Als je goed voor de plant zorgt, dan kan deze groeien tot wel 3 meter hoog en 2 meter breed! Verder is de Corokia een struik die weinig eisen stelt. Het is aan te raden om de potgrond vochtig te houden, maar om overtollig water te vermijden. De Zigzakstruik is erg makkelijk qua temperatuur. De plant is winterhard tot – 15 graden Celsius. Maar een warmere plek wordt ook verdragen. De Zigzagstruik overleeft prima in de volle zon of halfschaduw. Verder is de plant niet giftig voor mensen of huisdieren. Een goede aanwinst voor in huis of in de tuin!

De Corokia Maori Silver Leaf is verkrijgbaar in een set van 3 of 6 planten. De hoogte van de Zigzagstruik is ongeveer 25 – 35 cm.

Eigenschappen

Extra informatie

Soort

Corokia 'Maori' Silver Leaf

Categorie

Tuin- en kamerplanten

Verzorging

Gemakkelijk

Lengte

25-35 cm inclusief pot

Leuk om te weten

Kan bloeien met gele bloemen en roodoranje vruchten

Gerelateerde producten