Set van 3 grassen (Pennisetum Hameln)

49.95

Één van de beste en meest gebruikte grassoorten is de Pennisetum ‘Hameln’, ook wel Lampenpoetsergras genoemd. Het Lampenpoetsersgras is een siergras met een donkergroen blad met pluimvormige bloeiwijze aan dunnne bloemstengels. In de maanden juli t/m september krijgt Pennisetum alopecuroides ‘Hameln ‘prachtige, roodbruine aren, die wel op borstels lijken. De plant creeërt een mooi contrast wanneer deze wordt geplaatst naast andere vaste struiken en planten. Door zijn aantrekkelijke fonteinachtige bloemen is Lampenpoetsersgras een goede keuze voor kleinere tuinen omdat het de rest van de planten niet overwoekerd.

Beschrijving

Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ is een siergras met donkergroen blad tot circa 40 cm hoogte. Hij heeft pluimvormige bloeiwijze aan dunne bloemstengels tot circa 60 cm hoogte. Het gras ziet er het beste uit wanneer deze met meerdere van zijn soort samen wordt neergezet. Het is een sterke grassoort met een bolvormige groeiwijze, die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. In de maanden juli t/m september krijgt Pennisetum alopecuroides ‘Hameln ‘prachtige, roodbruine aren, die wel op borstels lijken. Deze borstels werden vroeger gebruikt om het glas van de olielampen schoon te poetsen. Tegenwoordig zie je de planten vaak in droogboeketten. Deze tuinplant is erg winterhard. De sierlijke aren blijven staan, maar de bladeren vallen af. Uiteindelijk kan de plant wel 75 cm hoog groeien.

Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ is vooral een aanrader als u een tuin op het zuiden heeft. Deze plant houdt van zon en warmte. Plaats de Pennisetum in de zon met halfschaduw. Verder is het belangrijk om de plant te planten in licht vochtige tuingrond. Na de winter kun je de Pennisetum het beste terugsnoeien tot 10 cm boven de grond. Het Lampenpoetsergras is een vaste plant en daarom niet giftig voor dieren of mensen.

De Pennisetum Hameln wordt geleverd in een set van 3 planten. De planten worden geleverd in een 9cm pot met een hoogte van ongeveer 10-20 cm (gemeten inclusief pot).

Eigenschappen

Extra informatie

Soort

Pennisetum Hameln

Categorie

Tuin plant

Verzorging

Makkelijk

Lengte

10-20 cm inclusief pot

Leuk om te weten

Groeit zachte, borstel-achtige aren.

Gerelateerde producten