Set van 2 Olijf struiken

49.95

De olijfboom (Latijnse naam: Olea Europaea) is de oudst bekende gecultiveerde boom in de geschiedenis. Het is een prachtige groenblijvende boom die een mediterraans tintje geeft aan je tuin of balkon. Natuurlijk produceren ze ook echte eetbare olijven! Olijfbomen zijn zeer winterhard, dus perfect voor de Nederlandse achtertuin. De olijf is een groenblijvende boom met dikke leerachtige bladeren die in tegenovergestelde paren langs de stengel groeien.

Beschrijving

De olijf struiken zijn geschikt voor elke tuin. Ook zijn ze winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Je kunt ze in potten planten en op het terras zetten, maar ze kunnen ook in de volle grond staan. Olijf bommen houden van een zonnige plek en houden absoluut niet van natte voeten. Zorg er bij het houden van de boom in een pot altijd voor dat er voldoende gaten onderin de pot zijn. Geef in het voorjaar en de zomer regelmatig water. Snoeien is voorlopig niet nodig, maar dit kan het beste in het vroege voorjaar of in het najaar (rond oktober). De plant heeft voldoende aan enkel water maar mag af en toe worden bemest met Mediterrane plantvoeding maar dit is niet nodig.

De planten worden geleverd als struik met een hoogte van 30-40 cm (gemeten incl. pot). De struiken worden geleverd in een pot met een diameter van 14 cm.

Eigenschappen

Extra informatie

Soort

Olea Europaea

Categorie

Tuin plant

Verzorging

Makkelijk

Lengte

30-40 cm inclusief pot

Leuk om te weten

Groeit echte eetbare olijven

Gerelateerde producten