Picea Omorika spar

49.95

Nu de winter eraan zit te komen wordt het tijd om weer een kerstboom aan te schaffen! De Picea Omorika is hier een uiterst geschikte boom voor en wordt in december dan ook veel gezien in de huiskamers. Deze Servische spar is een boom met een slanke recht opgaande stam en een kegelachtige vorm. Door de natuurlijke groeiwijze blijft de boom smal en hoog waardoor deze weinig ruimte inneemt. Omdat de boom een temperatuur verdraagt tot -25 graden blijft deze de gehele Nederlandse winter groen. De Picea is echter ook geschikt voor een warme plaats waardoor deze goed in woningen kan worden geplaatst. De spar kan hierna in de tuin worden geplaatst. De naalden van de Picea zijn wat minder scherp én vallen ook niet zo snel uit. Perfect dus voor in de woonkamer!

Beschrijving

De Picea Omorika is een goed gewortelde spar welke ook geschikt is om na de feestdagen te verplanten naar de tuin. De Picea wordt daarom geleverd met een kluit in een pot. Echter dien je de boom wel goed te verzorgen om hem een tweede leven te kunnen geven. Plaats de Picea in een pot met water als deze binnen staat. Geef de spar ook regelmatig water; een kerstboom met kluit gebruikt zo al een halve liter per dag! Zet de Picea niet te dicht bij de centrale verwarming of een openhaard. Hierdoor zullen de naalden snel uitvallen namelijk. Om de overgang naar de tuin niet te groot te maken is het aan te raden om de boom pas te verplanten buiten een vorstvrije periode. Lekker diep ingraven en een beetje vertroetelen met wat water en voeding, dan kan de spar flink groeien en nog jaren blijven staan. Uiteindelijk kan de plant groeien tot wel 3 meter hoog. Zo kun je tijdens de winter, maar ook gedurende de zomer genieten van deze prachtige Picea!

De Picea Omorika wordt geleverd met een lengte van ongeveer 80 – 100 cm. Verder staat de Servische spar in een pot met een doorsnede van 21 cm.

Eigenschappen

Extra informatie

Soort

Picea Omorika

Categorie

Tuin- en kamerplanten

Verzorging

Gemakkelijk

Lengte

80 – 100 cm inclusief pot

Leuk om te weten

Geschikt als kerstboom!

Gerelateerde producten