Mix van 3 dwerg Azalea's

44.95

Een mix van 3 altijd groene, dwerg Azalea planten De mix wordt samengesteld uit de kleuren rood, wit, paars en oranje. Een erg moooie collectie om in je tuin te planten. De Azalea’s zijn een langzaam groeiende en winterharde vaste plant. Deze compacte struiken zijn een mooie toevoeging aan je tuin zonder veel onderhoud. Ze zijn ideaal voor perken en patio’s. De Azalea’s bloeien van april tot juni. Ze zijn op hun best wanneer ze worden geplant in half schaduw. Uiteindelijk kan de Azalea groeien tot wel 90 cm hoog en breed.

Beschrijving

De Azalea is niet erg moeilijk om te verzorgen. De plant is op zijn best wanneer hij wordt geplant in zon of half schaduw. Het is het beste om de Azalea te planten in goed doorlatende grond van leem of zand met een zure PH-balans. Wanneer je de plant gaat planten, zorg er dan voor dat de aarde goed vochtig is en blijft gedurende de eerste week. Voeg organische stoffen toe en meng deze goed met de grond waarin je de plant hebt geplaatst. Graaf een gat dubbel zo diep en breed als de wortel van de plant is en plaats een laagje van boomschors om de aarde koud en vochtig te houden. Water de Azalea’s regelmatig na het planten. Vooral als de aarde droog wordt. Regelmatig water geven is vooral belangrijk tijdens periodes van droogte. Gedurende de lente is het aan te raden om de Azalea’s plantenvoeding te geven. Verder hoeven de Azalea’s niet gesnoeid te worden, maar het is wel belangrijk om regelmatig de dode takken en bladeren weg te halen.

De Azalea Mix wordt geleverd in een pot met een doorsnede van 9 cm. De lengte van de planten is ongeveer 20-30 cm (gemeten inclusief pot).

Eigenschappen

Extra informatie

Soort

Azalea

Categorie

Tuin plant

Verzorging

Gemiddeld

Lengte

20-30 cm inclusief pot

Leuk om te weten

Wordt geleverd als een mix met verschillende kleuren

Gerelateerde producten