Camellia Japonica

39.95

De Camellia Japonica staat ook wel bekend als Camelia of Japanse roos. Het is een prachtige groenblijvende plant met donkergroene glanzende bladeren en overvloedige bloemen. De plant komt uit China, Japan en Vietnam waar hij hoog in de bergen groeit. Hij is zeer winterhard waardoor het een ideale en zeer mooie plant is voor het Noord-Europese klimaat. De Camelia blijft groen gedurende de winter, en bloeit van februari tot mei. De Camelia kan buiten worden geplant, maar ook binnen als kuipplant. Een prachtige plant waar je jaren van kunt genieten.

Beschrijving

De Camellia Japonica is erg winterhard (tot wel -15 graden Celsius), waardoor het een ideale en mooie plant is voor het Noord-Europese klimaat. Ook is de Camelia altijd winter groen. De mooie bloemen bloeien van februari tot maart. Een Camelia geeft de voorkeur aan een licht zure grond, het liefst humusrijk. Tijdens de zomer is het belangrijk om de grond rondom de plant goed vochtig te houden. Verder staat de plant het liefst in de halfschaduw. De planten groeien uit tot grote struiken, maar kunnen ook samen geplant worden om bijvoorbeeld één grote struik te creëren. De Camelia kan buiten worden geplant, maar ook binnen als kuipplant.

De Camellia Japonica wordt geleverd met een hoogte van ongeveer 75-85 cm in een 3 liter pot. Uiteindelijk kan de Camelia groeien tot ongeveer 4 meter hoog!

 

Eigenschappen

Extra informatie

Soort

Camellia Japonica

Categorie

Tuin- en huisplant

Verzorging

Gemiddeld

Lengte

75-85 cm inclusief pot

Leuk om te weten

Erg winterhard en groen

Gerelateerde producten