3-pack Helleborus Winterroos

59.95

De beste manier om je lege bloempotten te vullen tijdens de herfst en de winter! Zodra alle bloeiende planten sterven gedurende de herfst, dan begint de Helleborus met bloeien. Deze Helleborus bloeit mooie, witte bloemen van november tot halverwege de lente. Omdat de Helleborus één van de weinige planten is welke bloeit tijdens de winter en begin lente, trekt deze bijen aan die vroeg ontwaken uit hun winterslaap. Een bijzondere plant om in je tuin te planten tijdens de koudere seizoenen.

Beschrijving

Helleborus Niger, ook wel winterroos of zware Hellebore genoemd, is een altijd groene vaste plant. Het is één van de meest populaire winter bloemen. De plant kan binnen én buiten worden geplant. Oorspronkelijk komt de Helleborus Niger uit de bergen van de Oosterse Alpen, en is daarom een echte Europese plant. Dit betekent dat de plant dus goed groeit in het Westerse Europese klimaat. De Helleborus behoort tot de vaste planten. Dit is opvallend, want andere vaste planten blijven vaak niet mooi gedurende de winter. Maar de Helleborus Niger dus wel! Geniet van deze vaste plant jaar na jaar. De Helleborus is een prachtige aanwinst voor je tuin omdat deze ook veel bestuivende insecten aantrekt. De Helleborus kan ook geplant worden in een pot of in balkon trays. Verder is de Helleborus ook winterhard. Let wel op: de plant is giftig voor (huis)dieren.

Plant de Helleborus niet dieper dan hij geplant stond bij aankomst. Wanneer de plant te diep staat, dan zal deze niet goed bloeien. Voorzie ze in het voorjaar van een laagje goed verteerde compost of meng wat bloedmeel of beendermeel door de grond. Het is het beste om de Helleborus te verpotten aan het einde van augustus of begin september. Zorg steeds dat de planten voorzien zijn van een flinke wortelkluit. Verplant de Helleborus echter zo weinig mogelijk. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen als je meststoffen wenst te geven. Wanneer er goed voor de plant wordt gezocht, dan zal de Helleborus mooi groeien!

De Helleborus Niger wordt geleverd in een set van 3 planten. De planten hebben een lengte van ongeveer 20-25 cm in een 12 cm pot (lengte gemeten inclusief pot). Uiteindelijk kan de Helleborus 60 cm lang en 60 cm breed worden.

Eigenschappen

Extra informatie

Soort

Helleborus Niger

Categorie

Tuin plant

Verzorging

Gemiddeld

Lengte

20-25 cm inclusief pot

Leuk om te weten

Bloeit tijdens de winter!

Gerelateerde producten