Set van 2 XXL Phlebodium 'Blue Star'

49.95

De Phlebodium Blue Star behoort tot de varens, en wordt ook wel “Blauwvaren” genoemd. Dit komt door zijn blauw-groene bladkleur. Oorspronkelijk is de Blauwvaren een tropische plant van de oerwouden van Midden-Amerika. In de moerassen van Florida komt de Phlebodium nog veel voor. Je vindt de plant voornamelijk in de toppen van bomen. Hierdoor heeft hij speciale wortels die vooral bedoeld zijn om zich aan takken te hechten, maar toch voedsel kunnen opnemen. Verder is de Phlebodium luchtzuiverend. Hij haalt schadelijke deeltjes uit de lucht om deze via hun bladeren in te ademen en vervolgens op te slaan en af te breken. Al met al dus een goede aanwinst voor in je woning!

Beschrijving

Omdat de Phlebodium Blue Star een echte oerwoudplant is, houdt deze niet van direct zonlicht. Dit kan namelijk tot brandplekken en verkleurde bladeren leiden. Verder is de plant erg makkelijk qua standplaats. Zoals de meeste varens, vindt de Blauwvaren het prettig om continue in een vochtige grond te staan. Maar geef de plant niet te veel water, als er water aan de onderkant blijft staan dan kunnen de wortels gaan rotten. Het is belangrijk om de Phlebodium water te geven aan de zijkant van de plant. Als de Blauwvaren namelijk direct in het hart water krijgt, dan kan dit leiden tot een kaal hart. Zodra er goed voor de plant wordt gezorgd, dan kan deze tot wel ruim een meter groeien! Echter zal dit niet zo’n vaart lopen in huis. . Wat ook goed is om te weten, is dat de Phlebodium niet giftig is. Ook een fijne plant voor jouw huisdier dus!

De Phlebodium Blue Star wordt geleverd in een set van 2 planten. De hoogte van de planten is ongeveer 40 – 50 cm. De planten worden geleverd in een pot met een doorsnede van 17 cm.

Eigenschappen

Extra informatie

Soort

Phlebodium Blue Star

Categorie

Kamerplant

Verzorging

Makkelijk

Lengte

40-50 cm inclusief pot

Leuk om te weten

De Phlebodium Blue Star is luchtzuiverend

Gerelateerde producten