Set van 2 Koffie planten

39.95

De Coffea Arabica, ook wel bekend als de koffieplant of koffieboom komt oorspronkelijk uit Ethiopiƫ en is in Nederland nog redelijk onbekend. Hij kan het beste in de vensterbank of een andere lichte plek geplaatst worden. De Coffea groeit als een compacte plant met donkere, glanzende bladeren. Gedurende de lente produceert het koffieplantje prachtige witte, zoet-ruikende bloemen. Hierna kunnen er bessen groeien aan de planten, welke van groen naar geel naar rood kleuren zodra ze rijp zijn. De zaadjes drukken steeds meer tegen elkaar als ze groeien, waardoor ze een karakteristieke vorm krijgen.

Beschrijving

De Coffea Arabica behoudt het hele jaar zijn mooie glanzende groene bladeren. Hij kan echte koffiebonen groeien! Deze bonen kunnen gebruikt worden om je eigen koffie mee te maken. De Coffea Arabica prefereert een lichte plek. De plant kan ook geplaatst worden in direct zonlicht, maar hij moet hier wel eventjes aan wennen. Verder is het belangrijk om de grond vochtig te houden, regelmatig een beetje water is genoeg. Het is aan te raden om de plant regelmatig te sprayen zodat hij zijn glanzende bladeren behoudt en stof vrij blijft waardoor hij beter licht kan opnemen voor een goede groei. Coffea Arabica zijn niet giftig voor katten en andere huisdieren. Uiteindelijk kan de plant groeien tot wel 60-70 cm.

De Coffea planten worden geleverd in een set van 2 planten. De lengte van de planten is ongeveer 20-30 cm (inclusief pot).

Eigenschappen

Extra informatie

Soort

Coffea Arabica

Categorie

Kamerplant

Verzorging

Makkelijk

Lengte

20-30 cm inclusief pot

Leuk om te weten

Groeit echte koffiebonen

Gerelateerde producten